Sång

DSC_0238

Jag har sjungit i kör sedan grundskolan, och när jag började studera på Universität Mozarteum i Salzburg fick jag också professionell sångundervisning. Där utbildade jag mig även till sångpedagog. Efter mina studier fortsatte jag att ta privatlektioner hos Otto Rastbichler. Medans jag bodde i Salzburg sjöng jag i flera körer, bland annat i Kammerchor Salzburg och i Kammerchor der Universität Mozarteum Salzburg. 

År 2009 provsjöng jag framgångsrikt till Danmarks Radios Koncertkor (DRKK) och fick en tjänst som andra alt från och med 2010. Sedan 2011 är jag även anställt i Vor Frue Kantori i Köpenhamns Domkyrka och medlem i vokalensemblen Musica Ficta under ledning av Bo Holten. Dessutom har jag vikarierat i bland annat Danmarks Radios Vokalensemble, Ars Nova Copenhagen, Ensemble Syd (Malmö) och Trinitatis Kirke (Köpenhamn). 

Musica Ficta Konzertfoto 2

Min sångutbildning fortsatte jag efter ett kort uppehåll i Köpenhamn, först med John Guttman Sørensen, och sedan våren 2012 med Poul Emborg. Min röst landar någonstans mellan mezzosopran och alt. I Ensembler sjunger jag mest andra alt.


© Eva Wöllinger-Bengtson 2014